Hvordan opstår brande i køkkener?
For at en brand kan opstå, kræves der tre grundbetingelser: Brandbart materiale, tændkilde og ilt.
Brandbart materiale i form af forskellige former for fedtstoffer er som standard til stede i store mængder i et køkken, som samtidig byder på et væld af forskellige varmekilder, der kan føre til overophedning, hvis man er uopmærksom blot et kort øjeblik. Samtidig er der altid risiko for tekniske fejl i elektriske installationer, som hurtigt medføre gnister eller overophedning, der kan antænde de brandbare fedtstoffer.
Sådan bekæmpes brande:
Brandbekæmpelse sker i praksis ved at fjerne et af de tre elementer, der udgør brandtrekanten.
Med et effektivt brandsikringssystem detekteres kritiske temperaturstigninger på et meget tidligt stadie. Herved udløses et slukningsmiddel, som fjerner ilttilførslen til branden og således både slukker branden effektivt og forebygger genantændelse ved at danne et forseglende lag over det brandbare materiale (fedtstoffet).


Sebastian Gyltner
Tlf.: +45 4111 9868
sebastian.gyltner@nextech.dk
Kontakt vores
produktspecialist
Produktgodkendelser

Nextech er eneste danske protecfire-partner


Brande og eksplosioner forårsager hvert år skader for mere end 1,4 mia. kr. i danske virksomheder.

Gløder, gnister og glødebrande er blandt de hyppigste årsager til brande og eksplosioner.

25% af nedbrændte danske virksomheder genopføres aldrig.








































