en del af Nordic Ex Technology

Brandsikring køkken/kantine

Risiko

Brandsikring køkken/kantine

Risiko

Hvordan opstår brande i køkkener?

For at en brand kan opstå, kræves der tre grundbetingelser: Brandbart materiale, tændkilde og ilt.

Brandbart materiale i form af forskellige former for fedtstoffer er som standard til stede i store mængder i et køkken, som samtidig byder på et væld af forskellige varmekilder, der kan føre til overophedning, hvis man er uopmærksom blot et kort øjeblik. Samtidig er der altid risiko for tekniske fejl i elektriske installationer, som hurtigt medføre gnister eller overophedning, der kan antænde de brandbare fedtstoffer.

Sådan bekæmpes brande:


Brandbekæmpelse sker i praksis ved at fjerne et af de tre elementer, der udgør brandtrekanten.

Med et effektivt brandsikringssystem detekteres kritiske temperaturstigninger på et meget tidligt stadie. Herved udløses et slukningsmiddel, som fjerner ilttilførslen til branden og således både slukker branden effektivt og forebygger genantændelse ved at danne et forseglende lag over det brandbare materiale (fedtstoffet). 

Sebastian Gyltner

Tlf.: +45 4111 9868

sebastian.gyltner@nextech.dk

Kontakt vores

produktspecialist

Brande og eksplosioner forårsager hvert år skader for mere end 1,4 mia. kr. i danske virksomheder.

Gløder, gnister og glødebrande er blandt de hyppigste årsager til brande og eksplosioner.

25% af nedbrændte danske virksomheder genopføres aldrig.

Kontakt os !