en del af Nordic Ex Technology

Brandsikring køkken/kantine

System

Brandsikring køkken/kantine

System

Sådan projekteres et brandsikringssystem til køkkener/kantiner:

En af Nextechs brandsikringsspecialister besøger jer for en gennemgang af jeres køkkenfaciliteter med angivelse af risikoområder (herunder placering af friturekoger, komfur, emhætter og udluftning).


Systemet designes og projekteres af vores eksperter. I denne fase defineres antal og placering af detektorer, forstøverdyser og beholder til slukningsmiddel i henhold til specifikationerne i den tekniske manual.


Systemdesignet præsenteres og gennemgås med jer.


Systemet installeres, testes og igangsættes.


Relevante medarbejdere modtager uddannelse i daglig anvendelse og eftersyn af systemet samt håndtering af systemet ved aktivering.


Årlig service udføres, efter aftale, af Nextechs teknikere eller virksomhedens egne, uddannede medarbejdere.


Eventuel udskiftning af delkomponenter og slukningsmidler efter aktivering af systemet udføres af Nextech. Bestillingsseddel forefindes i den tekniske manual for systemet.


Sluk brande, før de kan gøre skade

Med et skræddersyet brandsikringssystem opnås optimal sikkerhed i hvert enkelt køkken.

Detektorer og forstøverdyser placeres strategisk i forhold til antændelseskilder som fx en friturekoger, så brande detekteres, straks de opstår, og slukningen foregår på den mest effektive måde. Derved sikres det, at branden slukkes, før den eksempelvis kan sprede sig til emhætte, fedtfiltre og udsugningskanaler.

Sådan fungerer Firespy brandsikringssystem til køkkener

I tilfælde af brand udløser temperaturstigningen de pneumatiske udløsere i systemets detektionselementer.

Udløsningen forårsager en trykstigning i detekteringsrøret, som går fra detektorer til beholderen med slukningsmiddel. Her udløser trykstigningen en gaspatron, som straks presser slukningsmiddel ud i slukningsrøret og ud gennem forstøverdyserne.

Slukningsmidlet sprayes ud over komfur/friturekoger i en fin tåge, hvilket væder og forsegler faste overflader og fedtoverfladen, så ilden kvæles gennem iltmangel. Midlet danner desuden et forseglende lag på fedtoverfladen, så genantændelse forebygges.

Det får du med et Firespy brandsikringssystem til køkkener

  • Ultrahurtig brandsikring, der konstant er på stand-by og hverken er afhængigt af strøm eller under tryk.
  • Brandslukningssystem, der fungerer til slukning af forskellige typer køkkenbrande – fx i friturekogere, på pander eller i overophedede elektriske installationer.
  • Brandslukningssystem med 10 års garanti ved indgåelse af serviceaftale med Nextech.
  • Effektiv brandsikring, der ikke forstyrrer arbejdsrummet over komfur/friturekoger.
  • Næsten vedligeholdelsesfrit brandsikringssystem med maksimal driftssikkerhed.
  • VdS godkendelse: S 613002

Sebastian Gyltner

Tlf.: +45 4111 9868

sebastian.gyltner@nextech.dk

Kontakt vores

produktspecialist

Komponenter
  • DETEKTERINGSENHEDER

    Detekteringsenheden SPY20 er en termopneumatisk udløser, som består af et varmefølsomt branddetekteringselement i form af en glasampul. Når ampullen opvarmes, åbnes en argon gaspatron, hvilket får trykket i detekteringsrøret til at stige og udløser slukning. Trykstigningen kan desuden anvendes til at igangsætte en alarm.

    Detekteringsenhederne er klassificeret som havende ultrahurtig reaktion med en responstid på 12 (til sammenligning har traditionelle sprinklersystemer i bygninger en responstid på 50).

  • DETEKTERINGSRØR

    Detekteringsrøret er udført i rustfrit stål og forbinder detekteringsenhederne med udløseren i beholderen med slukningsmiddel. Når en detekteringsenhed eller den manuelle udløserknap udløses, stiger trykket i røret og udløser slukningen indenfor få millisekunder.

  • BEHOLDER MED SLUKNINGSMIDDEL

    Firespy-systemet anvender en beholder med slukningsmiddel med volumen 10, 20 eller 50 liter. Beholderen er af rustfrit stål.

    Slukningsmidlet udløses via en styreenhed, som består af en udløser og en nitrogen-gaspatron. Når trykket i detekteringsrøret stiger, udløses gaspatronen inden i beholderen, og gassen presser slukningsmidlet ud i slukningsrøret.

  • SLUKNINGSMIDDEL

    Som slukningsmiddel anvendes produktet FETTEX, som er specialudviklet til slukning af brande, som er opstået ved overophedning af madlavningsfedtstoffer.

    Slukningsmidlet kan anvendes ved lufttemperaturer mellem -30° og +50° og kan opbevares i beholderen i ti år.

    FETTEX er biologisk nedbrydeligt (DIN EN ISO 9888).

  • SLUKNINGSRØR

    Slukningsrøret er udført i rustfrit stål og fører slukningsmidlet fra beholderen med slukningsmiddel til forstøverdyserne.

  • SPECIALUDVIKLEDE FORSTØVERDYSER

    Protecfires specialudviklede forstøverdyser fordeler slukningsmidlet over det objekt, der skal beskyttes, i en fin tåge. Derved fjernes ilttilførslen til branden, og ilden kvæles. Slukningsmidlet danner efterfølgende et beskyttende lag ovenpå den varme olie, så genantændelse forebygges.

    Dyserne er bevægelige og kan indstilles, så de peger direkte på de objekter, der beskyttes, hvilket giver optimal slukningsevne.

  • MANUEL PNEUMATISK UDLØSER

    Systemet kan udløses manuelt via den manuelle pneumatiske udløsning. Udløserknappen er tilsluttet detekteringsrøret, og et tryk på knappen vil således straks igangsætte slukning på samme måde, som hvis en detekteringsenhed blev udløst.

INTERNATIONALE GODKENDELSER AF BRANDSIKRINGSSYSTEM TIL KØKKENER

Protecfires systemer er godkendt efter en lang række internationale standarder.

DS (Maskindirektivet
2006/42/EF)

ISO 9001

Kontakt os !